Небезпека на нашій тарілці: це дієтичне м'ясо пов'язане із ризиком захворювання на рак.


Нове дослідження показало зв'язок між споживанням курятини та ризиком онкозахворювань
Італійські вчені з Національного інституту гастроентерології оприлюднили результати дослідження, в якому було виявлено, що щотижневе споживання понад 300 грамів курятини пов'язане із збільшеним ризиком онкологічних захворювань шлунково-кишкового тракту на 27% у порівнянні із меншим споживанням цього продукту.
Вчені зауважують, що сучасні методи вирощування курей часто передбачають використання антибіотиків та гормонів, а також перегрівання курятини під час приготування може сприяти розвитку онкозахворювань. Лікар гастроентеролог і терапевт Євгенія Белінська рекомендує вибирати органічну курку і готувати продукт при помірних температурах до 140 градусів, а також варто додавати більше інших джерел білка до раціону, таких як індичка, риба, бобові культури та тофу.
Читайте також
- ПриватБанк удвічі знизив комісію за перекази валюти: хто може скористатися
- Український ChatGPT: Мінцифри з "Київстар" створить ШІ-асистента в "Дії"
- Нові правила ключових соцвиплат вже з 1 липня: ПФУ звернувся до українців
- Європейські лідери обговорили з Зеленським перехоплювачі "шахедів" та вторинні санкції
- В Україні стали жорсткішими правила паркування: кому загрожує штраф до 5100 гривень
- Ціни на бензин, дизель та автогаз: водіям показали, в яких областях заправка авто обійдеться дешевше